İngiltere Çalışma Vizesi

İngiltere’de çalışmayı planlayanlar, gerekli evrakları hazırlayarak çalışma vizesi başvurusu yapmalıdır. İngiltere çalışma vizesi almak, zorlu bir süreci kapsar. Bunun için öncelikle online başvuru formunu doldurmak gerekiyor. Form, hiçbir detay atlanmadan dikkatli ve net bilgiler içerecek şekilde İngilizce olarak doldurulmalıdır. Form doldurma tamamlandıktan sonra, parmak izi kaydı için randevu tarihi belirlenir.

İngiltere Çalışma Vizesi
Editör: Konya Time
10 Mart 2023 - 13:24
İngiltere Çalışma Vizesi
 
İngiltere’de çalışmayı planlayanlar, gerekli evrakları hazırlayarak çalışma vizesi başvurusu yapmalıdır. İngiltere çalışma vizesi almak, zorlu bir süreci kapsar. Bunun için öncelikle online başvuru formunu doldurmak gerekiyor. Form, hiçbir detay atlanmadan dikkatli ve net bilgiler içerecek şekilde İngilizce olarak doldurulmalıdır. Form doldurma tamamlandıktan sonra, parmak izi kaydı için randevu tarihi belirlenir.
 
İngiltere çalışma vizesi, amaçlara yönelik olarak kendi içinde kategorilere ayrılır. Ülkede çalışacak olanlar, kısa süreli ya da uzun süreli çalışma vizelerinden birini almak durumundadır. Temelde iki kategoriye ayrılan çalışma vizesi başvuruları, gereken evrakların hazırlanması ve geçerlilik kriterlerinin sağlanmasıyla gerçekleştirilir.
 
Hazırlanacak belgeler, çalışma vize kategorisi ve kişilerin özelliklerine göre başvuru şartları değişiklik gösterecektir.

İngiltere Geçici Çalışma Vizesi
 
İngiltere geçici çalışma vizesi, Tier 5 kategorisinde değerlendirilir. Spor, sanat, hayır işleri, din görevlileri ve uluslararası anlaşmalar geçici vize işlemlerine tabidir. Ev hizmetlileri de İngiltere’ye gitmek için bu vize türünü almak durumundadır. Her bir vize türünün temel prosedürleri aynı olmakla birlikte belgeleri değişiklik gösterebilir. Bu nedenle başvurulacak kategoriyi net şekilde belirlemek ve ona göre hazırlık yapmak gerekmektedir.
 
İngiltere Sürekli Çalışma Vizesi
 
Tier 1 ve Tier 2 vizeleri, sürekli çalışma vizesi kapsamındadır. Başvurunun olumlu sonuçlanması için her bir adımın tüm detaylara dikkat edilerek gerçekleştirilmesi zorunludur. Bu bağlamda başvuru formunun doğru olarak doldurulması ilk adımdır. Sonraki aşama olarak da başvurunun gerçekleştirilebilmesi için yetkili vize merkezinden randevu alınmalıdır.
 
Yatırımcı, girişimci, seçkin sporcu, şirket içi transferler, üniversite mezunu girişimciler ve olağanüstü yetenek vizeleri için çalışma vizesi prosedürleri dahilinde gerekli adımlar hatasız olarak atılmalıdır.
 
İngiltere Çalışma Vizesi Nasıl Alınır?
 
İngiltere’de çalışmak isteyen Türk Vatandaşları İngiltere çalışma vizesi almak durumundadır. Alacağı vizenin türü ve yerine getirmesi gereken prosedürler, amacına göre belirlenecektir. Çalışma vizesi kriterleri, kişilerin öncelikli aşamada doldurduğu başvuru formuyla belirlenir. İngiltere’de çalışacak vatandaşlar ayrıca oturma izni de almak durumundadır.
 
Başvuru için kişiler kendi uzmanlık alanına göre çalışma izni alabilir. Çalışanların kendi mesleğine uygun vize türüne başvuru yapması, sürecin sorunsuz şekilde tamamlanmasını sağlayacaktır.

 
İngiltere çalışma izni almak isteyenler, başvuru formunu doldurup vize ücretini ödemelidir. Sonrasında da başvuru merkezinden randevu alınarak istenen evrakların belirlenen gün ve saatte teslim edilmesi gerekir. İngiltere çalışma vizesi için gereken evraklar eksiksiz şekilde hazırlanmalıdır. Basit bir belgenin eksik olması bile, başvurunun reddedilmesine neden olabilir.

 
Vize başvuruları ve teslim edilen evraklar konsolosluk tarafından incelenir ve sonuç başvuru merkezine iletilir. Başvuru sahipleri sonucu, başvuru merkezinden öğrenir. Detayları atlamadan karışık içerikli evrakları hazırlamak, başvuru merkezleri aracılığıyla yapıldığında süreç hem hızlanır hem de kolaylaşır.
 
İngiltere Çalışma Vizesi İçin Gerekli Evraklar
 
İngiltere çalışma vizesi için gerekli evraklar;
 • Pasaport,
 
• Biometrik fotoğraf,
 
• Ülkede çalışırken konaklanacak adresin belgesi,
 
• Konaklama süresince yetecek maddi yeterliliği kanıtlayan belge,
 
• İngiltere’de daha önce çalışıldığında dair belge,
 
• Çalışılacak iş koluna dair belge,
 
• Sağlık raporu şeklindedir. Ancak kişilerden mesleklere göre farklı evraklar da talep edilebilir. Başvuru yaparken vatandaşların, çalışma grubuna göre hangi vize türünü alacağını net olarak ifade etmesi gerekir. Çünkü hazırlanacak belgeler, kişilerin mesleği ve uzmanlık alanına göre belirlenecektir. Yanlış evrakların hazırlanması vize başvurusunun reddedilmesine sebep olabilir.
 
İngiltere Çalışma Vizesi Kaç Günde Sonuçlanır?
 
İngiltere çalışma vizesi, işe başlama tarihinden en erken 3 ay önce yapılabilir. Başvurular, vize başvuru merkezi rehberliğinde sorunsuz şekilde tamamlanabilir. Çalışma vizesi, başvuru tarihi itibariyle üç hafta içinde sonuçlanır. Burada en önemli nokta, belgelerin istenen şekilde hazırlanıp teslim edilmesi ve başvuruların konsolosluğun yoğunluğu ile tatil günleri göz önünde bulundurularak seyahat tarihinden en az 15 gün önce yapılmasıdır.
 
Tier 2 çalışma vizesi alanlar, İngiltere’de 6 yıldan fazla kalırsa, 5 yıl vize uzatma talebinde de bulunabilir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum