Marmarabirlik'ten üretici ortağa can suyu olacak yeni kredi desteği

Marmarabirlik'ten üretici ortağa can suyu olacak yeni kredi desteği
Editör: Konya Time
19 Nisan 2022 - 12:11

Marmarabirlik’te Vakıfbank ile yapılan anlaşma kapsamında üretici ortaklara ağaç bakımı ve budama işçiliği için destek kredisi vermeye hazırlanıyor.

BURSA (İGFA) - Geçtiğimiz günlerde üreticilere akaryakıt desteğine başlayan Marmarabirlik, ortaklarına can suyu olacak yeni bir projeyi daha hayata geçirdi. Vakıfbank ile yapılan protokol kapsamında ağaç bakımı ve budama işçiliği için üretici ortaklara uygun koşullarda nakdi kredi desteği verileceği açıklandı.

İki kurum arasında yapılan imza törenine, Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, Genel Müdür İsmail Acar, Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ertaş, Muhasebe Müdürü İlhan Bayram, Vakıfbank Bursa Ticari Şube Müdürü Necmettin Şimşek, Marmara Bölge Satış ve Pazarlama Müdürü Gökhan Bal, Tarım Bankacılığı Pazarlama ve Satış Koordinasyon Müdürü Volkan Yeniyurt katıldı.

Dünya genelinde üretim maliyetlerin arttığına dikkat çeken Hidamet Asa, önümüzdeki yıllar gıdanın en güçlü silah olacağını bu sebeple üretimde devamlılığın sağlanması için gerekeni yapacaklarını ifade etti. Ülkemizin stratejik gıda ürünleri arasında bulunan zeytinin önemine vurgu yapan Asa, Üreticinin yeni sezon hazırlıklarına başladığı bugünlerde organik ve organomineral gübre başta olmak üzere, zirai ilaç, akaryakıt desteği ile birlikte budama ve diğer masraflarını karşılayabilmesi için üreticiye kredi desteği verileceğini bildirdi.

Üretim maliyetlerinde yaşanan artışa vurgu yapan Başkan Asa, son yıllarda zeytin üretiminin işçilik maliyetlerinde önemli ölçüde artış yaşandığını, amaçlarının üretimde devamlılığı sağlamak ve üreticimizin yükünü hafifletmek olduğunu kaydetti.

25 BİN LİRAYA VARAN KREDİ DESTEĞİ

Vakıfbank ile yapılan anlaşma kapsamında, kredibilitesi uygun ortakların 3 yıllık ürün teslimat ortalamasına göre kredi kullanabileceğini belirten Başkan Asa, 0 – 500 kg 3.000 TL, 501 – 1.000 kg 5.000 TL, 1001-2.000 kg 7.500 TL, 2.001-3.000 kg 10.000 TL, 3.001- 4.000 kg 15.000 TL, 4.001-5.000 kg 20.000 TL, 5.000 kg ve üzeri olan ortaklara da 25.000 TL kredi desteği verilecektir. Verilecek olan nakdi kredi üreticiye ve üretime can suyu olacağını söyledi.

KEFİL OLMADAN TEMLİK KARŞILIĞI KREDİ

Yıllık yüzde 14,75 faiz oranı üzerinden verilecek olan kredinin kullanma işlemlerinin 21 Nisan 2022 tarihi itibariyle kooperatif merkezleri ile Vakıfbank şubelerinde başlanacağını belirten Başkan Asa “Kefil olmadan, temlik karşılığında verilecek bu krediden ortaklarımızın faydalanabilmesi için önce kooperatif merkezlerine gelmeleri ve verilecek olan ortalama teslimat yazısıyla işlemlerini başlatmaları gerekir. Bu şartları yerine getiren ortaklarımız aynı gün kredi kullanabileceklerdir” dedi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum