Boğaziçi Vakfı, Kızılay iş birliği ile Somali'ye el uzatıyor

Açlık ve kıtlık ile yüz yüze olan Afrika kıtasının doğusuna yönelik insani yardımlar devam ediyor. 2006 yılından bu yana birçok yardım projesine imza atan Boğaziçi Vakfı, Türk Kızılay iş birliği ile birlikte Somali halkının yaralarını sarmaya hazırlanıyor.

Boğaziçi Vakfı, Kızılay iş birliği ile Somali'ye el uzatıyor
Editör: Konya Time
22 Nisan 2022 - 22:15

İSTANBUL (İGFA) - Boğaziçi Vakfı, “Elinden Geleni Yapmak İçin Uzat Yardım Elini” adlı yardım kampanyasıyla Rusya - Ukrayna savaşı nedeniyle gıda krizinin daha da derinleştiği Somali’de, açlık ve susuzluk yüzünden ölümle burun buruna yaşayan binlerce çocuğa yardım eli uzatıyor.

Vakıf, 2011 yılından bu yana başta Somali olmak üzere kıtlık çeken birçok Afrika ülkesine insani yardım ve bağış kampanyaları organize eden Kızılay ile el ele vererek Ramazan ayında da büyük bir yardım kampanyası başlattı. Vakfın, bu yardım çağrısıyla toplumu harekete geçirerek Somali’deki ihtiyaç sahiplerine ulaşmayı amaçlandı.

"Elinden Geleni Yapmak İçin Uzat Yardım Elini” diyerek Somali halkına yardım eli uzatan Boğaziçi Vakfı, ülkedeki kıtlık ve çocuk ölümlerinin azaltılması için çalışmalar yürütecek.

Geniş kapsamlı yardım kampanyası çağrısına ilk yanıt ise Sinpaş Grubu’ndan geldi. Sinpaş Grubu kampanyaya 1 milyon TL bağış ile destek olurken, Kızılbük GYO da Kızılbük projesindeki her bir müşterisi adına 100 TL bağışta bulunacağını duyurdu. 100 TL’lik yardım, Somali’de 5 yaşında bir çocuğun ortalama bir aylık gıda ihtiyacına karşılık geliyor.

Boğaziçi Vakfı ve Türk Kızılay’ın iş birliği ile yürütülen yardım kampanyasına katılmak için TR94 0001 0021 1039 0090 2631 59 IBAN no’lu hesaba bağış yapılabiliyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum