'Çizgilerle Ramazan'ın 50 eseri İstanbul'da sergileniyor

'Çizgilerle Ramazan'ın 50 eseri İstanbul'da sergileniyor
Editör: Konya Time
19 Nisan 2022 - 14:59

Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye Diyanet Vakfı ve Dünya Çizerler Birliği’nin birlikte İstanbul’da düzenlediği, "Çizgilerle Ramazan" sergisi açıldı.

İSTANBUL (İGFA) - Atatürk Kültür Merkezi Fuaye Salonu’nda sanatseverlerin beğenisine sunulan serginin açılışında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, sanat eserinin insanın kalbinin derinliklerindeki duygunun ifadesi olduğunu ifade etti.

“Bizim medeniyetimizde sanat, insan ile bütünleşen değerlerdir" diyen Erbaş, "iyiliktir, sanat sevgidir, çevreye duyulan saygıdır, doğruluktur; cömertliktir. İnsanı ve hayatı güzelleştiren ahlâkî erdemlerdir. Ahlaki değerlerin mümin için hayatın her anının Allah’a bağlılık bilinci içinde geçmesi, bu bağlılığın davranışlarına aksetmesi demektir" diye konuştu.

Açılışa, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş, Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti 2. Başkanı İhsan Açık ve çok sayıda davetli katıldı.

Uluslararası 117 sanatçının 305 eserle katkı sağladığı sergide, 40 sanatçının seçkiye giren 50 eseri yer alıyor. “Ramazan, Doğruluk, Zekat” temalarıyla hazırlanan sergi, 5 Mayıs’a kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum