En İyi İşverenler sonuç raporu yayımlandı

En İyi İşverenler sonuç raporu yayımlandı
Editör: Konya Time
19 Nisan 2022 - 12:11

Sertifikalı yerel ve uluslararası işverenlerin dahil olduğu Türkiye’nin en iyi işverenleri araştırmasının sonuç raporu yayımlandı.

İSTANBUL (İGFA) - Organizasyonların çalışan deneyimlerinin ölçümlendiği Trust Index anketiyle 100 milyondan fazla çalışandan aldığı geri bildirimlerden elde ettiği bilgilerle bir işyerini nelerin harika hale getirdiğini belirleyen Great Place to Work Enstitüsü, Türkiye’nin En İyi İşverenleri Listesi’nin ardından Sonuç Raporu’nu da yayınladı.

Ocak 2021 ile Ocak 2022 tarihleri arasında Türkiye’de 140 bine yakın çalışanla işyeri kültürleri içerisindeki deneyimleri ölçümlendi.

Çalışanların katıldıkları Trust Index anketi sonuçlarıyla oluşturulan rapor, organizasyonların harika bir işyeri kültürü inşasında hangi noktaları dikkate almaları gerektiğine ilişkin fırsatlar sunuyor.

Raporda, pandemi sonrası dönem için organizasyonlar ve yöneticiler için önemli ipuçları ve başarılı örnekler yer alıyor.

Türkiye’nin En İyi İşverenleri’ni diğer organizasyonlardan ayıranın, istikrarlı bir seyir izlemeleri olduğunu belirten Türkiye Kurucusu ve Genel Müdürü Eyüp Toprak, etkili iletişimin, kriz sırasında daha da kritik bir önem kazandığını gördüklerini belirterek, "Türkiye’nin En İyi İşverenleri, çeşitli iletişim kanalları üzerinden günlük, haftalık ve aylık haberler paylaşarak herkesin son gelişmelerden haberdar olmasını sağladılar. Rapor sonuçlarına göre listeye giren organizasyonda çalışanlar, yöneticilerini kolayca ulaşılabilir ve onlarla rahatça konuşulabilir olarak tanımlarken ayrıca yöneticilerinin önemli konular ve değişiklikler hakkında düzenli bilgilendirildiklerini belirttiler. Görüldüğü gibi güçlü iletişim, aynı zamanda harika ve yüksek performanslı organizasyonların temel taşı olan GÜVEN’in de en kritik destek unsuru" diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum