Yozgat'ta 16 milyon liralık dev yatırım

Yozgat'ta 16 milyon liralık dev yatırım
Editör: Konya Time
19 Nisan 2022 - 12:11

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 16 milyon liralık yatırımla Yozgat'ta kurulan Northtech'in, 160 milyon avroluk bir ithalatın önüne geçtiğini söyledi.

YOZGAT (İGFA) - Yozgat’ta Northtech İleri Teknoloji Fabrikası’nın açılışı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Yozgat'ın son dönemde özellikle sanayide büyük atılımlar gerçekleştirdiğine işaret eden Varank, ildeki OSB sayısının son 19 yıldaki yatırımlarla 4'e çıktığını, OSB'lerde üretime geçen parsellerde 3 binin üzerinde kişinin istihdam edildiğini ve tüm parsellerde üretime başlanmasıyla bu rakamın 9 bine çıkacağını söyledi. Varank, Bakanlık olarak OSB’lere verdikleri desteklere değinerek, bu bölgelerde girişimciler için büyük avantajlar bulunduğunu dile getirdi.

YATIRIM ÇAĞRISI

Bakanlığın internet sitesinden aktarılan habere göre, 5'inci bölgede yer alan Yozgat'ta, yatırımın OSB içinde yapılması durumunda 6'ncı bölge teşviklerinden yararlanıldığını vurgulayan Varank, müteşebbisleri buralarda yatırıma çağırdı. Varank, Northtech Elektronik'in bu fırsatı değerlendiren firmalardan biri olduğunu ifade ederek, tesisin temelinin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından atıldığını hatırlattı.

Yatırıma ilişkin bilgi veren Bakan Varank, 16 milyon liralık yatırımla kurulan fabrikanın 80 kişiye istihdam sağladığına dikkati çekerek, "Bu yenilikçi üretim tesisi sayesinde sinyalizasyon sistemleri, elektromekanik sistemleri, akıllı trafik sistemleri, yolcu bilgilendirme sistemleri ve tıbbi cihaz gibi yüksek teknolojili ürünlerin üretimi Yozgat'ta gerçekleştiriliyor. Northtech kurulduğundan beri demir yolu sinyalizasyon ekipmanları üreterek şu ana kadar daha önce yurt dışından ithal ettiğimiz yaklaşık 160 milyon avroluk ürünün Türkiye'de üretilmesini sağladı. Dolayısıyla dövizin yurt dışına geçmesinin önüne geçmiş oldu. Öncelikle ithalatın önünü kesmeye çalışan firmamız yakın zamanda ihracata yönelecek. Böylelikle cari dengeye katkı sağlayacak" diye konuştu.

Törende Northtech Yönetim Kurulu Başkanı Celal Aral da konuşma yaptı. Konuşmaların ardından Varank ve beraberindekiler, kurdele keserek tesisin açılışını gerçekleştirdi.

Bakan Varank daha sonra fabrika üretilen teknolojileri inceledi. Açılışa, Yozgat Valisi Ziya Polat, AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, MHP Yozgat Milletvekili İbrahim Ethem Sedef, Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse ve davetliler katıldı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum