Konya'da vazgeçilmez ramazan lezzeti ; Tahinli Pide

Konya’da Ramazan ayında iftar ve sahur sofralarını süsleyen geleneksel lezzet tahinli pide, vazgeçilmezler arasında yer alıyor.

Konya'da vazgeçilmez ramazan lezzeti ; Tahinli Pide
Editör: Konya Time
09 Nisan 2022 - 10:04 - Güncelleme: 09 Nisan 2022 - 10:27
Konya’da Ramazan ayı dolayısıyla fırınlardaki hareketlilik artarken, sadece Ramazan ayına özel pişirilen tahinli pideler ise, sofraların vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor.
Konya’da ramazanın vazgeçilmez lezzeti: Tahinli pide

Gece saatlerinde hazırlanan hamurlar, pide ustalarının ellerde ince bir şekilde açılan ve hamura uygulanan karışım ile belirli bir süre dinlenmeye bırakılıyor. Ardından da pişmesi için taş fırına sürülüyor.
"Susam karbonhidrat olduğu için tok tutuyor"
Yıllardır pide ve ekmek üzerine mesleğini severek yapan Mustafa Abacı, "Meşhur Kadınhanı tahinli pidesi 1960’lı yıllarda eski Mehmet ustamızdan duyduğumuz bunun hem şerbetlisi, hem tatlısı olarak bilinir. İftarda şerbetli tatlı olarak yine sahurda da normal ekmek gibi, hoşafla veya tatlı ile de tüketilebilir. Bunun özelliği susam karbonhidrat olduğu için tok tutuyor. Bu yıl bizim ürettiğimiz çeşitleri ise cevizli, cevizli kaymaklı ve atom" şeklinde konuştu.

"Konyalı olup da il dışında olan vatandaşlarımız ise kargo ile sipariş veriyor"
Tahinli pideyi farklı illere gönderdiklerini anlatan Abacı, "Fiyatlar ise büyük boyu 45, orta boyu 35, küçüğü de 20 liraya satıyoruz. Cevizli ve kaymaklı. Tahinli pideyi Konyalı olup da il dışında olan vatandaşlarımız ise kargo ile sipariş veriyor. Bugün mesela İstanbul’a bir kargo yolladık. Sabah Mersin'e bir kargo yolladık. Öğlen sonunda Niğde’ye yollayacağız Allah izin verirse. Tahinli pide alan müşterilerimiz baktığında zaten pidenin yüzünden belli olur. Eline aldığın tel kadayıf gibi dağılır. Tel kadayıf gibi dağılmıyorsa bu gerçek tahinli pide değildir" diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum